понеделник, 2 септември 2013 г.

Всяка успешно направена продажба те учи на нещо

Срещата съвсем в началото на месец септември е с един от много"старите" служители на Бизнес информационен каталог. Мария работи във фирмата от началото, тя е и ръководител на търговският отдел, обича да продава, да се забавлява и да говори на висок тон/когато се налага/. Всичко свързано с нея ще ви представим в следващите редове по-долу:
Как се чувстваш във фирма НИТЕЛ М ЕООД, ти си тук от самото начало?
 – Чувствам се страхотно. Обичам работата си, работя я с удоволствие и много обичам всеки един от колегите си. Имаме близки и откровени отношения с колегите ни, което много ни помага да работим безупречно.

Твоята позиция във фирмата е различна и отговорна, ти си освен консултант по продажбите и Тийм лидер на отдел Продажби. Трудно ли се ръководи екип?  – Работата е отговорна, но в никакъв случай не е трудна. Е, понякога има доста напрежение и нерви, но важното е всичко да свършва положително, тогава всички сме доволни. Ръководенето на екип е отговорно, защото трябва да познаваш добре всеки един от хората, с които работиш, да знаеш проблемите му и да се опитваш винаги да намираш решение на всеки един от тях, за да може да върви правилно и работният процес.

Tи си част и от отдел Продажби, което хич не е лесна задача. Какво прави продажбата възможна? 
– Трябва да си уверен и да знаеш много добре какво предлагаш на клиента, за да не остане разочарован. Мотивацията да продадеш трябва да имаш ти, самият. Да знаеш, че можеш, че искаш и, че стане – и тогава наистина става. Аз винаги съм била мотивирана да продавам, защото всяка успешно направена продажба те учи на нещо. Винаги се стремя към Върха.


Важна ли е за теб удовлетвореността на клиента? 
– Тя е най-важна. Винаги имаме обратна връзка с нашите клиенти и се стремим да направим всичко, което те искат, за да останат наистина доволни. Често се случва сами да ни търсят клиенти и да искат нашата помощ, защото знаят, че винаги сме на тяхно разположение. За годините ни съвместна работа сме показали на нашите  клиенти лоялност и отговорност.

Важна ли е работната среда за успешните продажби?
 – Разбира се. Тя е едно от основните неща за успешна продажба. Ние освен колеги сме и приятели, споделяме и хубави и лоши моменти заедно, забавляваме се заедно, дори сега бяхме заедно на море :) . Всички си помагаме, така и работата е по-приятна и продажбите са повече.
Как прекарваш свободното си време?
 – Обичам да пътувам да опознавам нови места, от скоро се запалих и по фитнеса, а също обичам и да се забавлявам с приятели. Понякога обичам и да чета :)