сряда, 21 септември 2016 г.

Пет интересни събития - четири почивни дни

Честит малък празник, скъпи работливковци!

Днес, като един истински малък петък, сряда е последният ни работен ден тази седмица.
След цялата мъка, която преживяхме през изминалата шест-работна седмица и след ужаса в понеделник сутрин, днес ние от НИТЕЛ М виждаме светлина в тунела – четири почивни дни!
Причината за почивката е ясна, но ясен ли е планът за тази почивка?  

Предстои ни един блажено дълъг уикенд, който може да оползотворим по около 964 начина, като единият от тях със сигурност е да останем в режим Pijamas all day” цели 4 дни(с малки прекъсвания) или да опитаме някои от другите 963 опции.

Не че гореспоменатия режим не ни е от любимите, но решихме да Ви предложим още няколко идеи, с които може да посрещнете идващата есен. Те са 6 и са тези от всички останали, които лично на нас, най-много ни харесаха.

Ето ги и тях!

1. Дни на Българския Фолклор в София“

Локация – Южен Парк, София
Период – 22 септември – 25 септември
Пет дни посветени на България. Пет дни посветени на културата и традициите на една смайваща страна - Нашата страна. 
В събитието ще участват ансамбли и изпълнители от всяко кътче на България – Пирин, Добруджа, Родопите, Странджа и други.
По случай Деня на независимостта, на 22 септември на всички присъстващи ще се разпадът 13 000 знамена, които са част от голямо Роженско знаме.
Едно събитие посветено на България, което вярваме, няма да Ви остави равнодушни. Повече информация за Дни на Българския Фолклор в София“ може да видите тук.

2. Пирин Ултра
Локация – Пирин
Период - 22 септември – 25 септември
През идващите почивни дни в Национален парк „Пирин“ ще се проведе събитие организирано от XcoSports – Пирин Ултра. Едно предизвикателство, съчетало в себе си много изненади, силни емоции и разбира се – планинско бягане. Трасетата за състезанието са две – едното с дължина от 70 км/положителна денивелация от 4 500 м., а другото – 150 км и положителна денивелация от 10 700 м. Може да разгледате по-подробна информация за предизвикателството тук.

3. Празник на пестила в Етъра
Локация – Етъра, Габрово
Период – 22 септември – 25 септември
Празник на шоколада – Габровският шоколад. Ето това се казва празник! Габровския шоколад е един от символите на региона, а неговото българско наименование е пестил. Представяме Ви една идеална възможност да се включите в този габровки празник на едно невероятно българско място – Етъра. Ако събудихме любопитното Ви с това предложение, най-добре вижте малко повече информация за него точно тук.

3. „Зелен маратон“
Локация – Аладжа Манастир, Варна
Дата – 25 септември, 09:00 часа
„Зелен маратон“ се организира за втори път в България. Това е любителско състезание по горско бягане и планинско колоездене. Една страхотна опция за разнообразяване на първите есенни дни – природа, спорт, адреналин и много емоции.
Разбира се, да участваш в състезанията не е единствената опция за да отидеш на „Зелен маратон“. За публиката има подготвени много други забавления – игри, стена за катерене, уроци по скачащи кокили и слаклайн, стрелба с лък и много други. За останалите подробности около събитието може да надникнете ето тук.

 5. Фестивал на хвърчилата
Локация – Местност „Малкото море“, Шабла
Период - 22 септември – 25 септември
А ето и може би, най-цветното ни предложение – Фестивалът на хвърчилата в град Шабла. Празник, който вече е завладял сърцата на много българи и се е превърнал в едно от чаканите събития в годината. Подходящ както за малки, така и за големи! Ако не сте присъствали на подобно събитие до момента, мислим че няма по-подходящ момент от сега! Повече за Фестивала на хвърчилата, вижте тук.


Това бяха нашите предложения за интересни събития, които може да посетите през следващите дни. Избрали сме ги с много любов и малка щипка авантюризъм – а Вие ги изживейте с много усмивки и емоции! Все пак има още 958 варианта да си изкарате великолепно, така че ние от НИТЕЛ М Ви желаем приятен остатък от работния ден и много емоционален остатък от седмицата!!

сряда, 14 септември 2016 г.

Новостите във Фейсбук и как да ни бъдат полезни

Мине, не мине месец и  Фейсбук прави промяна. Последната такава , която направи екипа на Фейсбук е свързана с нов дизайн на новинарският поток /News feed/, който ние така или иначе следим, бъдейки целодневно във фейсбук.

1.Подобрение в облика на News feed.

-Всяка история минаваща във "фийда" Ви вече е така изградена, че да насочва вниманието към това, какво споделят приятелите ви. Те също така ще бъдат и доста по-добре организирани: ако приятелите ви публикуват едно и също видео, вие ще можете просто да разлистите статуса, за да видите кой от тях какво казва за него.

- Подобрен избор на новините в потока, което с думи прости означава, че може да превключвате между това да разглеждате само снимките на всички ваши приятели или да изберете Following потока, за да ви се появят само последните новини от страниците и хората, които следвате.

 Много важно е,че вече  ще може да видите новия и  изчистен външен вид, независимо къде ще използвате facebook- дали на мобилно устройство, таблет, или просто ще е в добре познатия ни уеб браузър.

2.Подобрение настъпва и в постовете свързани с реклами и спонсорирани връзки и публикации, както и постове от фен страниците, които харесвате, както и в постове публикувани от наши приятели във фейсбук.
Досега се налагаше да търсите определена страница, за да видите съдържанието й, ако тя не е от тези, които посещавате ежедневно. Е, вече няма да е така. 

нов дизайн Facebook

4 основни неща, които трябва да се знаят за промените във FB:

  • ефектът от промените няма да се усети осезаемо и веднага;
  • алгоритъма на новинарския поток не се променя;
  • добавянето на текст/статуси/ към някои снимки в горната част на снимката;
  • новият дизайн 
  • предложените бизнес страници на Ваше внимание вече ще съдържат и cover photo/коричната снимка на страницата/, за улеснение на последователите;

Промените не са големи и съществени, но пък повечето от тях биха ни били от полза, особено когато използваме Facebook целодневно, както за работа, така и за удоволствие.
Готови сме за още и още промени, а вие - дерзайте!


използван източник: lifehack.bg

четвъртък, 8 септември 2016 г.

Какво ни помага да се върнем по-лесно към работа, след лятната отпуска

Осми септември, четвъртък – втори работен ден от четири такива. Миналата седмица също работихме малко. Спомняте ли си?.. или Ви е малко мъгляво?
А преди това?
Преди това беше лятото... беше слънчево, парещо и вълнуващо. Без ангажименти и без задачи – чиста доза почивка. Но въпреки, че не поглеждахме толкова често часовниците си тогава, времето не спря и това вълшебство отмина.
Днес отново сме в офиса и утре пак ще сме... и тази мисъл повлиява доста обезсърчително на някои от нас. Но не унивайте, защото това че лятото отмина и времето навън е истински есенно, съвсем не е причина, която би могла да ни отнеме вътрешната светлина. Напротив! Есента е като Нова година, време за нов старт и нови цели за постигане. Моментът, в който използвайки лятното вдъхновение да превърнем нашата есен в живописно и завладяващо приключение.

Затова, ние от НИТЕЛ М, сме подготвили един кратък списък с няколко трика, които да събудят отново вълнението във Вас и да Ви помогнат да преодолеете този леко труден период на „климатизация”.
Все пак, морето е доста по-бурно през есента, отколкото през лятото. Мислете за това – ако лятото беше нашия миг на блаженство, почивка и откъсване от реалността, то сега е времето за завладяване на тази реалност!


1.      Като за начало, дайте шанс на промените. Предекорирайте бюрото в офиса или целият офис. Променете атмосферата – донесете си нещо, което да Ви навява хубави спомени от лятото и го сложете точно пред очите Ви. Променете обичайното местоположение на всичко останало, а нещата, които не пораждат никаква емоция у Вас – махнете ги, те само натоварват хоризонта.

2.      Както знаем, еднообразната храна е вредна за здравословното ни състояние, затова възползвайки се от набраната скорост с промените – обърнете внимание и на обяда си. Що се отнася до обедите в офиса, сме склонни да уеднаквяваме ежедневното си меню. Просто сменете мястото, от което си поръчвате обяд... или по-добрия вариант – носете си такъв от вкъщи. Свежо, полезно и забавно! Опитайте нови вкусове, а кой знае, може да Ви се харесат! А промяната на храната със сигурност ще Ви донесе и нови, свежи сили за по-усърдна работа.


3.      Тренировки! Не-не-не! Не поглеждайте с недоверие към следващите редове, даже напротив. Сега е най-подходящото време да се стартира тази лична, малка кампания. Нямаме някакъв си краен срок, навън не е толкова идеално за разходки(както миналата седмица), времето е пред нас, а и за да изпитаме максимално удоволствие от Коледната трапеза, не мислите ли че трябва да се постараем малко преди това. А и... представете си – Вече сме 2017 година, месецът е февруари, а Вие вече сте в топ форма и никак не Ви интересува, кога ще изскочи някоя възможност за първите летни, плажни пътувания, защото вече сте готови! Тази мисия ще Ви донесе доста удовлетворяващи резултати, също така ще тонизира не само тялото, но и умът Ви, което несъмнено ще повлияе и за своевременното влизане в крак с работния процес.

4.      Друга хубава страна на завръщането в тази част на годината е това, че отново ежедневно ще виждате колегите си. Отново ще имате на разположение дългите часове на забавни и безсмислени разговори, пламенните спорове, дискусиите на висок глас, надвикването и гръмкия смях след това. Те отново ще са тук, за да Ви разкажат за случките си през уикенда и с удоволствие да изслушат Вашите истории. Усетихте ли го? Това топло чувство, сякаш е 15 септември и Вие имате да обсъдите изминалото лято. Това е основателна причина, утре да отидем с много по-голяма усмивка на работа, от днешната.


5.      И последната, и една от любимите ни движещи сили този сезон – предстоящите празници! Лично ние обожаваме зимните празници, освен това си имаме няколко рожденика и няколко големи именни дни. С три думи – много поводи за празник!

Това са нашите идеи за справяне с тъгата по отиващото си лято и предстоящата есен в офиса.

Пожелаваме Ви, цветен и много слънчев остатък от тази малко по-кратка работна седмица!