сряда, 26 юни 2013 г.

5 начина за избор на ключови думи



    Да избереш правилните ключови думи и фрази за сайта си или за рекламната си кампания е много важна част от цялостният процес за оптимизация в Интернет и осигуряване на по-добро откриване на фирмата. Това в повечето случаи обаче се оказва непосилна задача за обикновения потребител. Ето няколко съвета за успешно подбиране на ключови думи:


1.                  Трябва да се насочите към правилната група от хора, които биха се заинтригували от това което предлагате. Опитайте се да се поставите на тяхно място           и помнете, че те най-често не са силно запознати с „материята”.

2.                  Нахвърляйте списък от думи  или словосъчетания които смятате, че потенциалните Ви клиенти може да изпишат когато търсят услуги от вашата област. Не се опитвайте да бъдете перфектни, просто бъдете креативни.

3.                  Не прекалявайте с ключовите думи. Всички искаме да обхванем всичко когато рекламираме но е по-добре да таргетираме най-основните продукти и услуги, за да не се „размие” кампанията. Бъдете креативни но умейте и да подбирате само най-доброто.

4.                  Опитвайте се да избирате думи които не са силно конкурентни – там ще имате много по-голяма успеваемост и това ще Ви донесе успех.

5.                  Ако има някакви необикновени думи или фрази които могат да доведат клиентите до Вас използвайте ги. Можете да вмъкнете и най-честите грешки на ключовите си думи(но не прекалявайте).


Умението за намиране на най-добрите ключови думи и фрази отнема доста време и усилия, но веднъж придобито е безценно.  Ако все пак нямате времето да го направите сами обърнете се към нас и  нашите опитни експерти. Ние от Нител М ЕООД можем да ви бъдем полезни.

2 коментара:

  1. Здравейте,искам да Ви попитам нещо. Нашата фирма се занимава с туризъм. Възможно ли е да ни насочите към ключови думи,или ние по някакъв начин да ви изпратим нашите думи и вие да ни посъветвате.
    Дейността ни е къща за гости в Априлци. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,моля оставете Ваши координати,за да се свържем с Вас,или Вие се свържете с нас,за да говорим и обсъдим ключови думи за Вашата фирма. Иначе да,можем да Ви предложим :)))

    ОтговорИзтриване