четвъртък, 4 август 2016 г.

6 неща, които ще вземем на лятната си почивка

Август, август...Eдин от любимите ни месеци е вече тук. Слънчев, капризен и много, много горещ.

Някак си, само споменаването на най-горещия месец в годината създава илюзия за слънчеви приключения...за горещ вятър, влизащ от спуснатите до долу прозорци на колата...за гъделичкащи песъчинки в обувките и парещите слънчеви лъчи, нахлуващи през белите ленени завеси на малка вила на морския бряг. Ето как ни действа август - не спира да ни разсейва с желания. И докато всяка наша клетка се бори срещу тези неспирно прокрадващи се в ума ни мисли, ние от НИТЕЛ М също толкова упорито се стараем да се абстрахираме от неистовите ни желания за плаж, почивка, разходка и какво ли още не.

Но както всички знаем, колкото по-малко остава, толкова по-трудно става, така че сме убедени, че ни разбирате... или дори някои от Вас са в същата ситуация.

Затова, днес сме решили да се отдадем съвсем малко на съблазънта на лятото и да направим още един малък списък. Този път за онова, което в никакъв случай не бихме оставили вкъщи по време на нашето лятно бягство от реалността!

И така, предполагаме всеки първо се сети за мобилния си телефон, но някои от нас сериозно обмислят възможността това да не бъде едно от нещата, които бихме взели със себе си. Поне за някое от по-кратките ни пътувания...Все още обмисляме идеята да се предизвикаме за 2-3 дни без мобилен телефон или поне за 1? Помислете си и Вие и ако има минимална вероятност това да Ви донесе облекчение – опитайте!

Нека започнем и с основната част! Кои са нашите точно 6 неща, които в никакъв случай няма да забравим да вземем с нас (освен разбира се - личната ни карта, усмивката и препарата против комари :) )


Книга! Книга или Kindle, няма значение. Някое приятно и интересно четиво, с което може да украсите някой прекалено топъл следобед. Дали ще бъде вече любима книга или нещо ново, което сте мярнали в някой пост в Facebook, няма значение...важното е да Ви изпълва с трепет и вълнение!
Ние лично Ви препоръчваме някоя нова, съвременна и авантюристична история, която виж ти – Ви даде и някоя идея.
Фотоапарат – няма как да не го вземем с нас. Единственото условие е все пак да не забравим да го зареди преди това! Фотоапаратът неизменно е с всеки от нас, защото снимките остават най-важното от преживяването след самото преживяване.Знаете ли...искаме да вмъкнем една идея - след завръщането Ви, си купете един албум (с лятна и цветна корица), изкарайте си най-хубавите снимки на хартиен носител и си ги подредете в албума. Точно както едно време :)

Яке... или любима жилетка, блуза с дълъг ръкав. Причината – онези вълшебни летни нощи, когато от някъде се появява лек, хладен полъх, който предизвиква желанието да се сгушиш в нещо. А когато дойде този момент, няма нищо по-хубаво от това наистина да се сгушиш в нещо. И тогава, там на плажа, с дънково яке, къси панталони и боси крака – просто имаш всичко!

Шапка! Вземете си шапка...или 2, 3... колкото искате! Хубаво е да имате шапка, винаги придава малко по-бохемски завършек на летния Ви outfit и разбира се, Ви предпазва от слънцето, а понякога и от дъжд. Не тръгваме на почивка без шапка, а и на Вас няма ли да Ви липсва любимата такава? На нас ни липсва, защото ни е малко неудобно да стоим с шапка в офиса :)

Слънцезащитен крем! Задължително си вземаме един такъв, когато тръгваме накъдето и да било през лятото. Не сме сигурни къде е проблемът, дали в слънцето или в нас, но ни се струва много, много по-важно отпреди 6-7 години. Важно е за здравето и красотата ни, така че без повече колебания, пускайте го в чантата!

И разбира се – слънчеви очила! Не мисля, че трябва да Ви даваме конкретни причини, за да ги вземете. Дори сме на 88% сигурни, че вече са в чантата Ви. Чудесно ни разбирате, защо няма как да не ги включим тук. Но пък в крайна сметка, не е ли пределно ясно, че ще бъдат взети – не сме много сигурни – но ако сте на мнение, че присъствието им е излишно, ето Ви заместител – вземете си нещо за игра. Например карти, топка, фризби или нещо друго. Важно е да има с какво да се разсейвате във всеки миг, за да не задушите почивката си с мисли за времето след нея!

Това бяха 6-те най-важни предмета, които неизбежно трябва да присъстват в пътните ни чанти. А колкото до чантите и нещата извън списъка – ако имате място, вземайте всичко, ако не - вземете най-необходимото и се насладете на безгрижието на лятото!

Весел и слънчев август!

Няма коментари:

Публикуване на коментар