четвъртък, 8 септември 2016 г.

Какво ни помага да се върнем по-лесно към работа, след лятната отпуска

Осми септември, четвъртък – втори работен ден от четири такива. Миналата седмица също работихме малко. Спомняте ли си?.. или Ви е малко мъгляво?
А преди това?
Преди това беше лятото... беше слънчево, парещо и вълнуващо. Без ангажименти и без задачи – чиста доза почивка. Но въпреки, че не поглеждахме толкова често часовниците си тогава, времето не спря и това вълшебство отмина.
Днес отново сме в офиса и утре пак ще сме... и тази мисъл повлиява доста обезсърчително на някои от нас. Но не унивайте, защото това че лятото отмина и времето навън е истински есенно, съвсем не е причина, която би могла да ни отнеме вътрешната светлина. Напротив! Есента е като Нова година, време за нов старт и нови цели за постигане. Моментът, в който използвайки лятното вдъхновение да превърнем нашата есен в живописно и завладяващо приключение.

Затова, ние от НИТЕЛ М, сме подготвили един кратък списък с няколко трика, които да събудят отново вълнението във Вас и да Ви помогнат да преодолеете този леко труден период на „климатизация”.
Все пак, морето е доста по-бурно през есента, отколкото през лятото. Мислете за това – ако лятото беше нашия миг на блаженство, почивка и откъсване от реалността, то сега е времето за завладяване на тази реалност!


1.      Като за начало, дайте шанс на промените. Предекорирайте бюрото в офиса или целият офис. Променете атмосферата – донесете си нещо, което да Ви навява хубави спомени от лятото и го сложете точно пред очите Ви. Променете обичайното местоположение на всичко останало, а нещата, които не пораждат никаква емоция у Вас – махнете ги, те само натоварват хоризонта.

2.      Както знаем, еднообразната храна е вредна за здравословното ни състояние, затова възползвайки се от набраната скорост с промените – обърнете внимание и на обяда си. Що се отнася до обедите в офиса, сме склонни да уеднаквяваме ежедневното си меню. Просто сменете мястото, от което си поръчвате обяд... или по-добрия вариант – носете си такъв от вкъщи. Свежо, полезно и забавно! Опитайте нови вкусове, а кой знае, може да Ви се харесат! А промяната на храната със сигурност ще Ви донесе и нови, свежи сили за по-усърдна работа.


3.      Тренировки! Не-не-не! Не поглеждайте с недоверие към следващите редове, даже напротив. Сега е най-подходящото време да се стартира тази лична, малка кампания. Нямаме някакъв си краен срок, навън не е толкова идеално за разходки(както миналата седмица), времето е пред нас, а и за да изпитаме максимално удоволствие от Коледната трапеза, не мислите ли че трябва да се постараем малко преди това. А и... представете си – Вече сме 2017 година, месецът е февруари, а Вие вече сте в топ форма и никак не Ви интересува, кога ще изскочи някоя възможност за първите летни, плажни пътувания, защото вече сте готови! Тази мисия ще Ви донесе доста удовлетворяващи резултати, също така ще тонизира не само тялото, но и умът Ви, което несъмнено ще повлияе и за своевременното влизане в крак с работния процес.

4.      Друга хубава страна на завръщането в тази част на годината е това, че отново ежедневно ще виждате колегите си. Отново ще имате на разположение дългите часове на забавни и безсмислени разговори, пламенните спорове, дискусиите на висок глас, надвикването и гръмкия смях след това. Те отново ще са тук, за да Ви разкажат за случките си през уикенда и с удоволствие да изслушат Вашите истории. Усетихте ли го? Това топло чувство, сякаш е 15 септември и Вие имате да обсъдите изминалото лято. Това е основателна причина, утре да отидем с много по-голяма усмивка на работа, от днешната.


5.      И последната, и една от любимите ни движещи сили този сезон – предстоящите празници! Лично ние обожаваме зимните празници, освен това си имаме няколко рожденика и няколко големи именни дни. С три думи – много поводи за празник!

Това са нашите идеи за справяне с тъгата по отиващото си лято и предстоящата есен в офиса.

Пожелаваме Ви, цветен и много слънчев остатък от тази малко по-кратка работна седмица!

Няма коментари:

Публикуване на коментар