сряда, 14 септември 2016 г.

Новостите във Фейсбук и как да ни бъдат полезни

Мине, не мине месец и  Фейсбук прави промяна. Последната такава , която направи екипа на Фейсбук е свързана с нов дизайн на новинарският поток /News feed/, който ние така или иначе следим, бъдейки целодневно във фейсбук.

1.Подобрение в облика на News feed.

-Всяка история минаваща във "фийда" Ви вече е така изградена, че да насочва вниманието към това, какво споделят приятелите ви. Те също така ще бъдат и доста по-добре организирани: ако приятелите ви публикуват едно и също видео, вие ще можете просто да разлистите статуса, за да видите кой от тях какво казва за него.

- Подобрен избор на новините в потока, което с думи прости означава, че може да превключвате между това да разглеждате само снимките на всички ваши приятели или да изберете Following потока, за да ви се появят само последните новини от страниците и хората, които следвате.

 Много важно е,че вече  ще може да видите новия и  изчистен външен вид, независимо къде ще използвате facebook- дали на мобилно устройство, таблет, или просто ще е в добре познатия ни уеб браузър.

2.Подобрение настъпва и в постовете свързани с реклами и спонсорирани връзки и публикации, както и постове от фен страниците, които харесвате, както и в постове публикувани от наши приятели във фейсбук.
Досега се налагаше да търсите определена страница, за да видите съдържанието й, ако тя не е от тези, които посещавате ежедневно. Е, вече няма да е така. 

нов дизайн Facebook

4 основни неща, които трябва да се знаят за промените във FB:

  • ефектът от промените няма да се усети осезаемо и веднага;
  • алгоритъма на новинарския поток не се променя;
  • добавянето на текст/статуси/ към някои снимки в горната част на снимката;
  • новият дизайн 
  • предложените бизнес страници на Ваше внимание вече ще съдържат и cover photo/коричната снимка на страницата/, за улеснение на последователите;

Промените не са големи и съществени, но пък повечето от тях биха ни били от полза, особено когато използваме Facebook целодневно, както за работа, така и за удоволствие.
Готови сме за още и още промени, а вие - дерзайте!


използван източник: lifehack.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар