сряда, 20 юли 2016 г.

To do list – няколко малки предизвикателства за летния отпуск!

С напредването на лятото и предстоящия край на месец юли, вече не намираме сили в себе си да се сдържим и да не изпуснем малко пара по случай предстоящия ни отпуск. Наясно сме, че много от Вас с удоволствие вече отметнаха това от графиците си, но тъй като на нас от НИТЕЛ М ни предстои, се включваме с малка доза идеи за остатъка от лятото.

А за тези от Вас, които са оползотворили вече приказните си няколко дни лятна годишна почивка, то може да си откраднете някоя идея за следващия уикенд! Защото прекрасното време навън, всеки момент (тъй като сезоните не са това, което бяха) може да изчезне и да ни остави в прегръдките на пъстрата и навяваща хлад есен!

Така, ето ги и нашите летни предложения:

1.                   Пътешествие
Няма как да не започнем с това при положение, че първото, което ще направим при наличието на няколко свободни дни, е да избягаме някъде. Дестинацията е абстрактна...може да бъде навсякъде. Тук идеите са безброй, опциите още повече. А според нас най-добрият вариант е... няколко дестинации!

2.                  Време за мечти
Една от асоциациите, които си правим с „лято“, са нощите. Топлите, свежи, тихи и светли летни нощи, изпълнени с вълшебство, звезди и мънички светулки. Затова смятаме, че си заслужава да отделим една нощ за мечти и да си ги пожелаем, като пуснем няколко хартиени фенери в небето – всеки с едно желание, а Вие с любим човек.

3.                  Пикник
Или както ние обичаме да го наричаме – барбекю. Да, неведнъж сме казвали, че сме истински чревоугодници, което е и основната причина да не пропуснем точно това занимание, нито един от нас :) Като разбира се, тази любима идея бихме я комбинирали и с нещо като риболов, палатки, разходка или дори преход и разбира се, много настроение!

4.                 Свежо домашно парти
Парти в домашна обстановка, лежерно, забавно и много свежо. Разбира се, препоръчително е да бъде разположено в двора или на терасата. Ние лично си го представяме облято в лимонада и свежа сангрия, гарнирано със много сладолед, плодове и цветни, домашни тарталети...Ах! И не забравяйте – отделете и малко време за украса – за къде е едно лятно парти без цветна и забавна украса!


5.                  Пътуване.. в България
Задължително! Винаги, винаги във всяка наша почивка намираме ден, два или три, които да отделим за България и някоя нейна забележителност. Тази година някак си сме на тема  „крепости“ и мислим да стигнем до поне една такава през този отпуск. Това е и нашето предложение номер 5 - 77 налични крепости на територията на нашата малка България. Изберете си и посетете поне една!


6.                 Тренировка на открито
Почивка...почивка, но нека не забравяме, че за да бъде почивката ни невероятна е нужен тонус и много енергия! Затова отделете малко време (препоръчително е да не бъде само веднъж :D) за тренировка на открито. Можете да направите някоя лека кръгова тренировка в парка, да подскачате на въже, да побягате по черен селски път или просто да покарате колело нанякъде, ей така безцелно! Това ще освежи не само тялото Ви, но ще ви даде и едно приятно и истински лятно изживяване. Горещо препоръчваме!!

Ето че ние се пренавихме вече за нашата почивка. Ще я чакаме със затаен дъх и много вдъхновение за добавянето на финалните щрихи по слънчевите летни дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар