четвъртък, 28 януари 2016 г.

„В еуфорията си човек може да надмине себе си в успехите си, както и обратното - лошото настроение може да те провали до край“,Ауара Сайд

След последните няколко много, много студени дни, решихме да подкрепим лекото затопляне, като Ви представим още една дама от нашия търговски екип. Използвам „подкрепим“, защото Ауара е момиче с много топло отношение към света и винаги е положително настроена. Тя е оптимист по душа, много емоционална и малко срамежлива, следва целите си с всички сили и обича да се справя с нещата, по най-добрия възможен начин. Такава е тя – Ауара Сайд - име, което крие дълбоко значение и човек, който се води от сърцето и собствената си интуиция!
Ние вече познаваме нашето момиче и я обичаме, затова искаме и Вие да узнаете малко повече за нея!

 
Как се чувстваш във фирма Нител М?

НИТЕЛ М е първото място, където срещнах толкова прекрасни хора на куп, така че няма как да не се чувствам страхотно. Обикновено екипната работа е много трудна, тъй като трябва да се сработят много различни характери, но когато екипът е стойностен, това те стимулира да се бориш!

Ти си част от отдел Продажби на Бизнес Информационен Каталог, което никак не е лесна задача? Кое според теб прави продажбата възможна?

Когато постъпих на тази работа знаех, че задачата няма да е лесна, но се старая да продавам, така както бих искала да ми продадат на мен. Според мен продажбата зависи, както от продавача , така и от купувача. Винаги трябва да кажеш на клиента това, което иска да чуе и да го предразположиш. Много важна е увереността, положителната нагласа и това да подхождаш с разбиране към хората.

Кое те мотивира в работата? В какво намираш стимул да продаваш повече и повече?

Мотивация аз откривам във всичко, което ме прави щастлива. Колкото в по-добро настроение съм, толкова по-ентусиазирана съм, а когато хората усетят добрата ти настройка към тях, продажбата е успешна. От тук нататък с всяка следваща продажба се стимулирам все повече.


Важна ли е според теб работната среда за успешните продажби?

Работната среда е важна за всяка работа, независимо с какво се занимаваш. Настроението винаги влияе на работата и най-вече на работоспособността. Работната среда е и един от факторите за мотивацията. В еуфорията си човек може да надмине себе си в успехите си, както и обратното - лошото настроение може да те провали до край.


Искаш ли да развиваш уменията си в този бранш и занапред?

Да, със сигурност ще дам всичко от себе си да вървя напред!

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Обичам дългите и отегчителни разходки, обичам да рисувам и да се усамотявам, когато мога, без да мисля за нищо.
вторник, 19 януари 2016 г.

Новости в Google +

Промените в социалните мрежи се случват постоянно. Така и през ноември 2015-та година Google + направиха няколко, които няма как да не отбележим не само защото работим с Google, но и защото новостите са в полза на реалните нужди на потребителите.

Има две опции, които от Google + държаха да върнат – „Общности” (“Communities”), която в момента има 1.2 млн. нови влизания на ден, и „Колекции” (“Collections”), която стартира преди около 7 месеца и в момента расте изключително бързо.Без значение дали става въпрос за общности, които дискутират за сторителинг, пътуване или др., в Google + можем да открием над 40 хил. човека, които постоянно споделят това, което обичат, помежду си.

За да се осъществява тази връзка по-качествено, Google + въведоха напълно нов дизайн, който постави на преден план и в центъра именно опциите „Общности” и „Колекции”.

Фокусирайки се върху интересите на потребителите, Google+ направиха дизайна си още по-опростен. Сега вече е по-удобен за ползване на смартфоун, така че опитът е еднакво удобен независимо дали го използвате на голям или малък дисплей. Така че няма какво друго да направим, освен да се захващаме да споделяме и показваме това, от което се интересуваме.

Google винаги се стремят да предоставят удобни продукти, които да ни помагат в ежедневните ни дигитални нужди. Призовават ни да им даваме обратна връзка, а най-хубавото е, че се вслушват в нея, за да подобряват постоянно услугите си!


Ако пък Вие имате нужда от Google услуги, можете да ни откриете в сайта и в страницата ни във Фейсбук.


Източник: Google Official Blog

  

Моделът SMART и целеполагането – за продуктивност и фокус на работа и извън нея

Целите са основна крачка към успеха. Без план и нещо, което да преследваме, изпадаме в състояние на безсмисленост на действията ни и след това се питаме къде сме изпуснали нишката. Решихме да споделим с Вас един модел, който ще Ви помогне да организирате и приоритизирате това, което правите.

Моделът се нарича S.M.A.R.T. и е приложим навсякъде – както в личен план, може да го използвате и за измерване на резултати на работното място.
От къде идва S.M.A.R.T. и какво се крие зад тази абревиатура?
Името на модела е съкращение от S – specific (специфичен), M – measurable (измерим), A – attainable (постижим), R – relevant (уместен) и T – time based (с краен срок), а негов  създател е Джордж Доран. S – Specific/ Simple
Всяка цел е строго индивидуална и зависи изцяло от нуждите на дадения бизнес. За онлайн присъствие е от особено значение да помислите предварително върху коя част искате да се съсредоточите – дали сте новоизгряваща звезда и искате реклама, дали сте утвърдени и търсите просто поддържане на имидж или пък търсите нови начини за комуникация и обратна връзка от аудиторията си. Или с няколко думи – изберете фокус и семпла цел. Тя трябва да бъде конкретна и ясна.

M – Measurable
Целта трябва да е измерима. Уверете се, че постигането ѝ е измеримо, т.е. задайте си предварително въпроса "Как ще разбера, че съм постигнал тази цел?" Кое ще бъде различното след като я постигнете, или какъв трябва да бъде резултатът.

А – Attractive
Целта трябва да бъде привлекателна, нали? Важно е да отбележим, че атрактивността трябва да е не само в краткосрочен план, но и в дългосрочен. Гледайте на целта, като че ли вече е постигната и си представяйте денят, в който това ще се случи.

R – Realistic
Целта Ви трябва да е реалистична и постижима. Ако си поставите такава, която се оказва неадекватна, бързо ще изгубите желание и мотивация за преследването ѝ.

Time Based
От поставянето на целта и нейното постигане има време, но не забравяйте, че то трябва да е регламентирано. Казват „по-добре късно, отколкото никога”, но ежедневието ни е динамично, всичко се случва прекалено бързо и няма време за губене. Измервайте резултатите си регулярно и когато не се вписват в крайната цел, просто променете стратегията и действията си.А сега хващайте лист и химикал и действайте! Ако желаете да постигнете целите си с наша помощ, можете да ни намерите ТУК.

четвъртък, 14 януари 2016 г.

„Обичам да се захващам с трудни задачи и да намирам правилния начин за справяне със ситуацията”, Цвети Борисова

Ето я и Цвети! Цвети Борисова е следващото бижу от нашия екип, с което искаме да Ви запознаем! Тя е с нас вече от достатъчно време, че да сме поразбрали нещичко за нея - или иначе казано - да сме разбрали онова, което тя е искала да знаем…Мила, отговорна, целеустремена и с много добро сърце, тя внесе съвсем нов цвят в работното ни ежедневие и не спира да ни доказва всеки ден, че можем да разчитаме на нея!

Цвети Борисова – едно прекрасно момиче, което не се спира пред нищо, вярва, бори се и приема всяко предизвикателство в личен и професионален план. Мечтите в личен план… не са наша работа, но знаем, че в професионален тя иска да е част от отдел Човешки ресурси, както знаем, и че не просто иска – тя ще бъде!Цвети, как се чувстваш в фирма НИТЕЛ М?

В екипа на Бизнес Информационен каталог съм отскоро, но определено мога да кажа, че се чувствам много добре.

За пръв път се сблъскваш с подобен тип задължения. Кое те предизвика най-много в началото?

За първи път се сблъсквам наистина с подобен тип задължения и това, което ме предизвика, са трудностите в новите неща за мен. Определено обичам да се захващам с трудни задачи и да намирам правилния начин за справяне със ситуацията.

А какво те мотивира да даваш всичко от себе си на работното място?

Причината, която ме мотивира да давам всичко от себе си и да се усъвършенствам в това, което правя, е да преодолявам трудни ситуации по възможно най-лесните начини. 

Според теб има ли значение работната среда за работния процес?

Според мен работната среда е най-важна за работния процес. На работното място трябва да ти е спокойно и приятно, да отиваш на работа с желание, а не по задължение – всичко това се постига със сплотен екип и чисти отношения помежду ни.


С какво се занимаваш в свободното си време?

Свободното си време обичам да прекарвам с любимите си хора, обичам да пътувам и опознавам нови места.
понеделник, 4 януари 2016 г.

Как да влезем в работен ритъм бързо?

Както всяко нещо, и празниците имат край. Починахме си, видяхме се с близките си, посрещнахме Новата 2016-та година, а сега дойде ред и на завръщането в офиса. Макар почивката да бе разделена и от няколко работни дни, много хора решиха да я слеят и така да имат повече свободно време за отдих.За да сме полезни на себе си и на Вас, решихме да потърсим практики, които ще ни помогнат да влезем бързо в работен режим и да не преживяваме първата работна седмица стресово.


  1. Първата крачка винаги е най-трудна, ето защо опитайте да настройте ума си положително и си повтаряйте, че няма нищо трудно и неприятно в това, което вършите. Направете си план за деня и раздробете работата на малки части.


  1. Започнете със задачите, които са Ви най-приятни. Всеки знае кои са те за него, затова бързо се залавяйте за работа. Когато вършим нещо с удоволствие, не усещаме как времето минава. За накрая оставете това, което не Ви допада толкова. Разбира се, това би било приложимо, ако нямате неотложна и приоритетна работа.


  1. Направете деня си в офиса забавен. Ако имате възможност и желание, изненадайте приятно своите колеги и се постарайте денят да е изпълнен с усмивки и добро настроение. Разкажете как сте прекарали празниците и какви подаръци сте подарили и получили. Няма по-стимулиращо нещо от положителните споделени емоции.


  1. Пуснете си приятна музика. Това ще Ви помогне да се отпуснете, а в зависимост от музиката, и да се концентрирате.


  1. Обърнете внимание на организма си. След обилната храна по празниците, организмът Ви се нуждае от почивка. Наблегнете на чайовете, плодовете и зеленчуците. На работното място пък можете да се заредите и със сурови ядки, които да Ви доставят необходимата енергия.


Това са само няколко идеи. Сигурно и Вие имате начини да се справите с адаптацията към работния процес. 
Ние се завърнахме заредени и ентусиазирани за работа, така че Ви очакваме на познатите места ТУК.