вторник, 6 октомври 2015 г.

Имате бизнес? Позиционирайте го в Google Maps!


Google. Гигантът, който постоянно се променя и усъвършенства. Бизнес развитието на много компании, както и почти всичко в интернет зависят от Google. Ако не сме там, къде сме, питаме понякога.

Ползите, които един бизнес може да извлече от различните инструменти на компанията, са много и разнообразни. Чрез платформата Google My Business управлението на онлайн присъствието на дадена дейност добива друг облик. Платформата включва Google Maps, Google +, Google Analytics и Google AdWords.

Ето защо, след като преди време бяхме посочили какво означава дейността Ви да има бизнес страница в Google +, днес ще Ви покажем защо трябва да сте на картата на Google и колко важно е това да се случи и поддържа професионално. Функцията Google Maps, или известна още като Google Places, е лесна за управление, но по-важното е, че е задължителна предпоставка за информиране на потребителите.

Нужно е да бъдем откриваеми на картата, за да могат клиентите ни да стигат до нас по-лесно и бързо. Безспорно! Услугата е удобна и достъпна.


Какво изисква Google като информация:


Това, което задължително трябва да посочите за бизнеса Ви, е страна, в която се намирате, пощенски код, точен адрес и телефонен номер.

Особено важно е да се подбере и точна категория за дейността Ви. Обикновено Google дава предложения, но е хубаво да се изпробват различни ключови думи, докато се достигне до точното дефиниране на бизнеса.

Хубаво е под внимание да се вземат и някои други подробности. След като се извърши регистрация, адресът не излиза на картата веднага, защото преди това Google изисква верификация. За да бъде извършена тя, в рамките на няколко седмици се изчаква получаване на писмо с PIN код за удостоверяване на дадения адрес. Има случаи, когато  Google изпращат sms или автоматично телефонно обаждане за получаване на PIN кода. Но това е рядкост.


ОБЪРНЕТЕ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ НА:

Много често бизнеси правят заявления за въвеждане в Google Maps два или три пъти, защото някой забравя да следи за писмото от Google или забравя да въведе кода веднага, а срокът на валидност на  PIN-а е 30 дни. Това, разбира се, няма да Ви се случи, ако сте поверили отговорната задача за поддръжка и управление на профила Ви на опитни специалисти.

Да използвате Google My Business е основополагащо за успеха Ви. Възползвайте се максимално от това. А ние сме насреща за въпроси и за да Ви помогнем да въведете дейността си на картата на Google! 

Можете да ни откриете на сайта ни или във facebook

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар