четвъртък, 29 октомври 2015 г.

С щипка любов, или за топлите моменти с колегите

Сещате ли се за онова чувство в неделя вечер, когато слънцето се е скрило и предстои времето за лягане? За малката буца в гърлото Ви, която не Ви оставя да забравите, че утре е понеделник?
Трябва да станете рано, да отидете на работа, да работите цели 8 часа… и така цели 5 дни. Истината е, че тази мисъл е отчайваща за много от нас. Но пък има и друг вариант – да превърнем работата в едно приятно прекарване на времето ни!
Затова, днес ще Ви издадем няколко наши малки тайни от създаването на приятна и зареждаща атмосфера в офиса и извън нея! Или иначе казано, малките жестове, с които си съжителстваме и подправяме дните си с малко вълшебство!
Ето ги и тях:
  1. Винаги започваме деня с чаша топло и ароматно кафе – за всеки е направено така, както го обича – чисто, с мляко, с млечна пяна, с канела, дълго, двойно и винаги… с малка щипка любов!
  2. В понеделниците, сякаш винаги неволно, но идва време на малък обзор на уикенда, когато всеки от нас иска и със сигурност има какво да разкаже на останалите - понякога комично, понякога абсурдно, а понякога и малко тъжно.
  3. Рождените дни!! Страхотни са! Всичко е празнично тогава... Всеки идва на работа с настроение.
    Колкото до рожденика - той се подготвя за нашата традиционна „изненада” в офиса, въпреки че всеки от нас знае за нея... Винаги е приятно, а и денят стартира с малко по-специално отношение! Разбира се, има пожелания, желания, торта и подарък.
  1. Пътуванията – една от любимите ни традиции. В тях се включват всички малки приключения, които изживяваме заедно, без значение дали са наблизо или надалеч, дали са за ден, два или три!

  2. Лакомствата – с настъпването на най-празничния сезон няма как да не споменем за слабостта ни към тях. И освен че обичаме да ги похапваме, обичаме и да ги споделяме. Неписано правило е, че ако някой сготви нещо вкусно вкъщи, всички очакваме да го опитаме. И така, в офиса винаги си имаме по някое друго изкушение за малките почивки!
  3. И накрая, може би едно от любимите ми – надприказването, смехът, лудостта и шегите, непобиращи се в каквито и да е рамки!
    Говоря за моментите, когато емоциите вземат връх, всеки започва да говори, шегите прехвърчат от бюро на бюро, изслушването остава на заден план и всички изпадаме в неконтролируем смях. Това са те! Това са едни от най-хубавите ни моменти в деня, в седмицата, в месеца... Помним тях и те ни зареждат догоре!
Истината е, че най-голямата тайна за нашето съжителство сме самите ние, или по-точно, това как въздействаме на атмосферата, когато сме заедно. Толкова сме различни един от друг и в същото време имаме толкова общо, сякаш идеята ни за щастие е някак си еднаква. Не може да се определи, но отношенията между нас създават нашата магия. Допълваме, всеки има специално местенце в екипа, което е точно за него и без него механизмът ще спре.

Така съжителстваме – с разбиране, грижа един за друг, малки жестове и разбира се – щипка любов!

Няма коментари:

Публикуване на коментар