сряда, 11 ноември 2015 г.

Нител М – една мечта, реализирана с много труд и разбира се, любов!

Всичко започва от една детска мечта, която, устоявайки във времето, намира подходящ момент да излезе от мислите и да се превърне в цел. Да се превърне в проект…Проект, който 5 години по-късно, спокойно може да бъде наречен мисия!

Мария и Николай Карабойчеви са хората, които създават Нител М! Затова точно те ще ни разкажат малко повече за идеята, фирмата, успехите, трудностите и щастието от 2010 г. до днес!
  

Още като малка Мария си мечтае да работи на бюро и да говори по телефона – това нейно желание, което никога не бива пренебрегнато и винаги намира място в сърцето й. Остава достатъчно дълго, за да бъде споделено…Както се досещате – от Николай!
Тази детска мечта е всъщност предизвикателството, което Николай поставя пред себе си – предизвикателството, което стои в основата на Нител М. Сякаш на шега, а всъщност безкрайно истинска история, която ни води и до днешния ден – 5 години фирма Нител М!

И така..

Ето че вече сме 11.11.2010 г. – Нител М и Бизнес Информационен Каталог са вече реалност. Като всеки старт и тук присъства капка безпокойство, но когато желанието е по-голямо от всичко друго, няма място за притеснение!
Мими и Ники разказват за първия им „най-щастлив” момент във фирмата, а именно - първата платена продажба. Първият плод на техния труд, първият реален клиент на Нител М! Или както казва Николай:

„Това е само първият доволен клиент!”

Думите, които до ден днешен отекват в ума на Мария, думите които няма да забрави – нито тях, нито емоцията, която са предизвикали в нея

Но както добре знаем, всяка приказка има и своите тъжни моменти, реалността – още повече. В Нител М – тези най-тежки моменти са, когато от екипа си тръгват двама души. Две частици от цялото, които се откъсват – труден момент, не само за Мария и Николай, но и за всички от фирмата. 

Истината е, че Мария и Николай приемат Каталога, не като такъв, а като тяхно дете – дете, което са създали, което подкрепят и обгрижват всеки ден. Това е и причината за цялата емоция, която носи със себе Бизнес информационен каталог и фирма Нител М и силата, която притежава всъщност.
Всичко е благодарение на отношението, което е възпитано у всеки един у екипа. Взаимната мотивация – всяка цел се приема за обща, всеки дава всичко от себе си – без изключения и това не остава неоценено. Напротив – Мария казва, че именно това ѝ дава сила да продължават напред!

„Всеки ден отиваме в офиса и виждаме много усмихнати лица…Няма по-зареждащо нещо от това!”

Една за нас, сантиментална и много лична история, направо от дома на Бизнес Информационен каталог, загатнала в себе си началото, пътя, трудностите и успехите на Нител М. Едни реални, успешни и безспорно щастливи 5 години…Първите 5 години!

Ето какво споделят  Ники и Мими за техните емоции по повода:  

Опиши другия с 5 думи.

Ники:
 Вдъхновяваща, енергична, социална, всеотдайна, майка (бъдеща)

Мими: Борбен, всеотдаен, целеустремен, спокоен, винаги стоящ зад гърба ми :D

Кои са твоите 5 незабравими преживявания с екипа?

Ники:
1. Първият тиймбилдинг и  репортажът а Галина Икимджиева с краставица в ръка;
2. Играта с тоалетна хартия от тиймбилдинга на Батак. (научихме много лични неща един за друг);
3. Мария, подпийнала на коледно парти в Мега Денс;
4. Разказан спомен за Лъчо, който неистово желае черен Aftershock в брутална кръчма в Сърбия;
5. Играта с портокали и Анита на дървото от последния тиймбилдинг.
И още безброй случки, които се случват не само по специални поводи, а ежедневно.

Мими: Тиймбилдингът в Гърция, тиймбилдингът в Гостилица, рожденият ден на фирмата миналата година, Коледният банкет 2014, сватбата ни, защото си беше тиймбилдинг :D


Кои са 5-те предложения за хармонични отношения с клиентите/ колегите, които ще дадеш?

Ники:
Отношенията с колегите и клиентите зависят от едни и същи правила:
1. Искреност
2. Точност
3. Прозрачност
4. Компетентност
5. Последователност

Мими: Търпение, усмивка, с която винаги да преборваме и тежките клиенти, здрав разум /понякога/, силен глас/за да крещим когато се наложи/ и завод за производство на нерви :D

Какво си пожелавате един на друг? 

Ники: ТЯ е в основата на всичко, което се случва при нас. Надявам се след кратък период на отсъствие, да се завърне още по-мотивирана и целеустремена, понеже всички имаме нужда от огромната ѝ енергия.

Мими: Здраве, преследване на нови мечти и все така заедно да вървим и да покоряваме нови върхове!

Как виждаш другия след 5 години в Нител М?

Ники: Виждам я тук! Амбицирана и постигаща и най-високите цели.

Мими: Собственик на Нител М, но развита поне в още няколко бранша, свързани с PR и Marketing, каквато е мечтата му :)))




  

Няма коментари:

Публикуване на коментар