сряда, 29 юни 2016 г.

Емоциите от тиймбилдинг - 2016 година

Днес ще Ви разкажем за Банско или по-точно за едно пътуване до Банско, или още по-точно за нашето пътуване до Банско! Да, да, за да бъдем малко по-точни, ще поясним, че тази година тиймбилдингът ни беше в Банско. Както винаги, бяхме в пълен състав и както винаги, си изкарахме страхотно. 
Ние от НИТЕЛ М, всяка година пътуваме някъде в чест на това, че сме заедно, най-често през месец юни и нямаме търпение да Ви споделим как мина тазгодишното ни приключение. Наситено в емоционален план, пълно със смях, игри и предизвикателства и разбира се, почивка!

Въпреки че идеята до някъде беше да се скрием от високите температури в това време на годината, спокойно можем да заявим, че не ни се получи особено добре :). Това пък от своя страна ни донесе още една малка доза предизвикателства, най-вече за първата игра. 

Както знаете, основната идея на тиймбилдинга е колективът да се сплоти и да се организират игри в екипи, за да действаме заедно. Не че точно ние имаме нужда от такива игри, защото и без друго се обичаме безкрайно. Но въпреки това, с изненада можем да кажем, че всяка година си имаме по нещо, което откриваме за някой друг и това е най-важното. Да опознаем колегите си извън офисната среда е нещо страхотно, защото имаш възможността да създадеш една малко по-задълбочена връзка с хората, които така или иначе вече обичаш и уважаваш.

Първата игра се случи още в първия ден от преживяването ни, малко след като пристигнахме.

Разделихме се на пет отбора от по двама души и трябваше да стартираме с три точни мисии. Състезавахме се за време – най-бързият печели. Ще Ви разкажем малко повече за тази игра, тъй като ни взе не само акъла, но и всичките налични сили.

Та… часът на старта беше 14:00, а температурата около 30 градуса. Теренът на зададените ни обекти беше Банско, а местоположението им – неизвестно, защото не познаваме града. Нямахме право да използваме навигацията на телефоните си и беше точно след пищния обяд :) Представете си картинката...

Първата ни мисия беше да открием заведение, чието име съдържа 2 думи:  първата - човек, който има внуче, а втората – вид италианска паста!?!?? Добре… после трябваше да се снимаме пред заведението и да вземем касова бележка за нещо закупено оттам.
  
Втората задача беше да открием читалището в град Банско - читалище "Никола Й. Вапцаров". За изпълнението на тази задача ни бяха необходими снимка или видео на събитието, което се провежда в момента там, както и снимка с човек, работещ в самото читалище. Дотук добре, но в тази задача изскочи и нещо непредвидено – точно тогава в читалището нищо не се случваше, даже нямаше изложба, но импровизацията ни е любима, така че всички екипи се справиха със ситуацията.

Третата задача беше свързана с музей „Никола Вапцаров” – първо да го открием, второ – да си купим билет, трето – да зададем няколко въпроса към служител на музея и четвърто – снимка или видео със същия служител.
Играта приключваше с връщането в хотела, което за някои от нас, се оказа най-трудната задача, но всичко се случва. В крайна сметка си имахме победители – в случая Дани и Миряна - и победени :) Разбира се, си имахме и награди и много спечелени емоции. 

Втората и третата игри се разиграха през втория ден. Но нека не бързаме твърде много.
Във втората игра отново бяхме на отбори, изглеждаше доста по-спокойна на пръв поглед, но заради нас или друг фактор, емоциите отново ескалираха максимално.

Бяхме на два отбора и имаше куп неизвестни за нас предмети, които след подаден сигнал, в един момент се оказаха на земята. Всеки отбор трябваше да съумее да вземе всичко необходимо, за да си спретне един прекрасен и пълноценен пикник. Но в хаоса (и като казвам „хаосът”, говоря буквално) единият отбор се озова главно с препарати против насекоми, а другият се беше запасил с голямо количество храна. Затова журито (Мими и Вики) отреди, че победители са и двата отбора и за награда обединихме пикниците в един. И ето че в крайна сметка си бяхме отново заедно :)

Третата игра беше в същия, втори ден, и носи името „Шапка”. Отново се озовахме на отбори по двама души, но този път трябваше да си обясняваме един на друг думи:  в първи кръг - описани с няколко думи, втори - само с една асоциативна и в трети - само с жестове. Може би не знаете, но ние обожаваме този тип игри и не пропускаме възможност да изиграем по някоя във всеки удобен случай.

Ииии така приключихме с игрите. Три за късмет :) През останалото време се отдадохме на приказки, шеги, сладкиши, разходки, малко сън, много музика, плаж и много спа. Бяха страхотни три дни, които бихме повтаряли ежемесечно, но за съжаление по принцип петък е работен ден.

Надяваме се, че сме успели да Ви предадем малко от нашите емоции и най-малкото сме Ви вдъхновили за едно лятно приключение :) Толкова за този път, за нас беше удоволствие да споделим с Вас нашето малко пътешествие, като разбира се, оставихме и някои подробности само за нас!
Хубав четвъртък! С много усмивки, екипа на НИТЕЛ М 

Няма коментари:

Публикуване на коментар